קרקרים טבעוניים ללא גלוטן

מצרכים (כ-30 קרקרים):

חצי כוס קמח עדשים כתומות
חצי כוס קמח שקדים
שליש כוס שומשום
כף קצח (לא חובה)
רבע כוס גרעיני חמניה
כפית מלח
רבע כפית שטוחה פלפל שחור (לא חובה)
3 כפות  שמן זית
1 כוס מים פושרים

 

אופן הכנה:

* מחממים תנור ל170 מעלות.

* מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דלילה.

* פורסים נייר אפיה על תבנית התנור ומשטחים את התערובת באופן שווה על כל התבנית בעזרת כף. הכי דק שאפשר.

* מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רכה. מוצאים מהתנור  (משאירים את התנור דולק) ובעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים לריבועים בערך בגודל 4X4 ס"מ. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.

* מוציאים מהתנור, ממתינים כדקה ומפרידים לריבועים לפי סימני החיתוך(*מומלץ לעשות זאת כשהקרקרים עדיין חמים אחרת הם עלולים להתפרק).

מניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר קירור מוחלט).

 

בתיאבון

עוד פרסומים