אפשר לערבב כמעט כל אגוז, זרע או דגנים להכין בבית חלב צמחי בקלי קלות.
תחליף חלב צמחי בייתי מתאים במיוחד לאנשים המבקשים להימנע ממוצרי חלב או לאנשים הרגישים למוצרי חלב. הוא קל יותר לעיכול ומכיל מגוון רחב של חומרים מזינים.
כאשר מכינים בבית תחליף חלב צמחי, נקבל את היתרון הנוסף של רכיבי מזון טריים, שכן גרסאות רבות שנרכשו בחנות מפוסטרות וארוזות יתר על המידה. חלב צמחי, תוצרת בית מסייע גם להפחתת פסולת וניתן לנצל כל 'עיסת אגוזים' (פולפה) שנותרה לדברים אחרים נוספים (אפייה, הכנת גבינות אגוזים תוצרת בית, קרקרים, כדורי אנרגיה ועוד).
הנה מתכון פשוט לחלב צמחי שתוכלו להכין בבית:
רכיבים לכמות של כ-400 מ"ל:
100 גרם אגוזים, זרעים או דגנים כמו שיבולת שועל או אורז
400 מ"ל מים מסוננים
1-2 תמרים מגולענים (לא חובה)
אופן ההכנה:
מכסים את האגוזים, הזרעים או הדגנים במים מסוננים.
משרים את האגוזים ו/או הזרעים במקרר למשך הלילה או למשך 12 שעות.
לאחר ההשריה, מסננים ושוטפים.
מערבלים במעבד מזון עם המים המסוננים ותמר (אם רוצים- מוסיף מתיקות עדינה).
מסננים דרך שקית סינון או חיתול בד נקי וסוחטים החוצה את כל הנוזלים ככל הניתן. שומרים במקרר עד 5 ימים.
לבריאות!